Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών 2015

Σκοπός του Βραβείου Καθηγητή Γερμανικών: Για το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών η προώθηση των Γερμανικών ως ξένης γλώσσας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της γερμανικής πολιτιστικής και εκπαιδευτικής πολιτικής στο εξωτερικό. Με την εκστρατεία που εγκαινιάστηκε στις αρχές του 2010 υπό τον τίτλο «Γερμανικά – Γλώσσα των Ιδεών» το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και οι εταίροι του προσπαθούν να κερδίσουν το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων στο εξωτερικό για τη γερμανική γλώσσα, ανοίγοντάς τους την πόρτα προς τις γερμανικές επιστήμες, την οικονομία και τον πολιτισμό, ενώ παράλληλα προσπαθούν να παρέχουν κίνητρα σε φορείς αποφάσεων από τον χώρο της πολιτικής, της εκπαίδευσης, της επιστήμης και των ΜΜΕ του εσωτερικού και του εξωτερικού, προκειμένου να προωθήσουν τα γερμανικά ως ξένη γλώσσα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας προκηρύσσει εφέτος για δέκατη φορά διαγωνισμό για το «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών». Το βραβείο απονέμεται σε καθηγητές και καθηγήτριες της γερμανικής γλώσσας για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, η Υπηρεσία Παιδαγωγικής Ανταλλαγής (PAD) θα απονείμει στον πρώτο βραβευθέντα πρόγραμμα επίσκεψης και παρακολούθησης μαθημάτων σε σχολείο της Γερμανίας διάρκειας 14 ημερών, με σκοπό την καλύτερη γνωριμία του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος.
Θέμα του διαγωνισμού 2015:
«Γερμανικά έθιμα και παραδοσιακές γιορτές»
Οι πολυάριθμες λαϊκές και παραδοσιακές γιορτές καθώς και τα έθιμα της Γερμανίας με τις τοπικές ιδιαιτερότητές τους, έχουν σκοπό να παρακινήσουν τους μαθητές όλων των ηλικιών να διδαχθούν τη γερμανική γλώσσα και να γνωρίσουν καλύτερα τις διαφορετικές πλευρές του γερμανικού πολιτισμού.
Εργαστείτε με τους μαθητές σας δημιουργικά, καινοτόμα και με πρωτοτυπία με στόχο την προώθηση της γερμανικής γλώσσας. Χρησιμοποιήστε ως πηγή έμπνευσης όλα τα πιθανά εκφραστικά μέσα: τη μουσική, το θεατρικό παιχνίδι, τις παραδοσιακές ενδυμασίες, τη ζωγραφική ή τη συγγραφή. Όλα επιτρέπονται!
Υποβάλλετε την υποψηφιότητά σας έως τις 20 Φεβρουαρίου 2015! Η κατάθεση όλων των δικαιολογητικών πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά!
Τα βραβεία θα απονεμηθούν στη διάρκεια επίσημης τελετής της Πρεσβείας τον Ιούνιο του 2015.
1o Βραβείο: Πρόγραμμα επίσκεψης και παρακολούθησης μαθημάτων σε σχολείο της Γερμανίας διάρκειας 14 ημερών (συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων, εξόδων κίνησης και διαμονής)
2o Bραβείο: Ένας φορητός υπολογιστής τύπου Laptop
3o Bραβείο: Ένας φορητός υπολογιστής τύπου tablet-pc
4o έως 10ο Βραβείο: Χρήσιμο διδακτικό υλικό
Nα αποστείλετε ηλεκτρονικά το έντυπο αίτησης καθώς και την περιγραφή της εργασίας στη γερμανική γλώσσα στη διεύθυνση του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας: ku-S1@athe.diplo.de
Έντυπο αίτησης και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού εδώ:
2014: Θέμα «Γερμανικές παροιμίες και ιδιωματισμοί: „Ohne Fleiß kein (Deutschlehrer-) Preis!“ - Τα αγαθά (του καθηγητή Γερμανικών) κόποις κτώνται!»
2013: Θέμα «H Ευρώπη και εμείς - Europa und wir».
2012: Θέμα «Παραμύθια των αδελφών Γκριμ- Märchen der Brüder Grimm».
2007-2011 χωρίς συγκεκριμένο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Heute kommt der Nikolaus !

Hallo ! Hallo, Sabine ! Hallo, Uwe ! Hallo, Kinder ! Lasst uns froh und munter sein und uns recht von Herzen freuen ... Lustig, lustig tral...