Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Oktoberfest 2014


Das offizielle Oktoberfest-Plakat 2014
Seit 1952 lädt München Künstlerinnen und Künstler aus den Bereichen Grafik und Design zu einem Oktoberfest-Plakatwettbewerb ein. Im Rahmen des diesjährigen Wettbewerbs um das Oktoberfest-Plakat wählte die Jury unter 22 Entwürfen von 11 Teilnehmerinnen und Teilnehmern das Siegermotiv aus.

Die Preisträger 2014

1. Preis  Christa Bichlmeier, München   


  2. Preis Michelle Zink, Blocherer Schule

3. Preis:Yvonne So, Gauting
                                                  

Informationen aus http://www.oktoberfest.de/de/article/Aktuell/Meldungen/Das+offizielle+Oktoberfest-Plakat+2014+ist+da!/3744/ 

Oktoberfest : Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας

Projektarbeit, 5.Grundschule Neapolis Thessaloniki, 6. Klasse, 2013

Το πρώτο Oktoberfest το 1810 ξεκίνησε σαν γαμήλιο γλέντι για το γάμο του πρίγκιπα Ludwig της Βαυαρίας και της πριγκίπισσας Therese του Sachsen-Hildburghausen. Για 5 ολόκληρες ημέρες, όλο το Μόναχο ήταν προσκεκλημένο για φαγητό, ποτό και γλέντι. Το ίδιο έγινε και την επόμενη χρονιά στην επέτειο και συνεχίζεται ως παράδοση κάθε χρονιά μέχρι και σήμερα. Το φετινό Oktoberfest ξεκινά στις 20 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου 2014. Φέτος είναι η 181η φορά που πραγματοποιείται το Oktoberfest. To φεστιβάλ πραγματοποιείται στο αρχικό λιβάδι όπου έγινε και το πρώτο γλέντι του γάμου, το οποίο ονομάζεται Theresienwiese προς τιμήν της νύφης. Η κατάλληλη παραδοσιακή στολή είναι το Lederhose για τους άντρες και το φόρεμα Dirndl για τις γυναίκες.Η μπίρα που σερβίρεται στο φεστιβάλ προέρχεται αποκλειστικά από ζυθοποιία του Μονάχου και σερβίρεται σε ποτήρια του ενός λίτρου, με κάποιες να κοστίζουν πάνω από 10 ευρώ. Η μπύρα συνοδεύεται από ψητό κοτόπουλο με ένα Brezel τεραστίου μεγέθους, αλλά υπάρχουν και λουκάνικα με γλυκιά μουστάρδα, χοιρινό, καπνιστό ψάρι και πολλά άλλα. Υπάρχει, πέρα από τη μπίρα και το φαγητό, πολλή μουσική και ένα τεράστιο λούνα παρκ για τους 6.000.000 επισκέπτες που έρχονται κάθε χρόνο στο Μόναχο αυτή την εποχή.

                                       από το YouTube
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Oktoberfest: http://www.oktoberfest.de/en/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Frohe Ostern

8.Grundschule Thessaloniki Klasse 6a und 6b (DaF) 2024