Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Glühwein

für Kinder (για παιδιά)

Portionen: 6-8 (ποτήρια 6-8)
Zutaten (Υλικά):
1/4 Liter Tee Waldfrucht (1/4 λίτρο τσάι φρούτα του δάσους)
1/4 Liter Apfelsaft (1/4 λίτρο χυμό μήλου)
1 Glas Orangensaft (1ποτήρι χυμό πορτοκάλι)
5 Nelke(n) (5 γαρίφαλλα)
1 Zimtstange/n (1 ξυλαράκι κανέλας)  
Zitronensaft (λίγες σταγόνες χυμό από λεμόνι)
2 Esslöffel Zucker, braun (2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη)
5 Scheibe/n Orange(n) (5 φέτες από πορτοκάλι)


Zubereitung:
Den Tee nach Anleitung kochen und in einen Topf geben. Den Orangensaft sowie den Apfelsaft, den Zitronensaft und den Zimt sowie die Orangenscheibe in den Topf geben. Die Nelken in ein Tee-Ei geben und ebenfalls in den Topf damit.
Die Mischung auf kleinster Stufe 10 Minuten ziehen lassen, dabei nicht kochen. Nach 10 Minuten den Zucker hinzugeben und noch einmal 5 Minuten erwärmen. Auch dabei darauf achten, dass er nicht kocht.
Nach 15 Minuten die Gewürze (Zimt, Nelken und die Orangenscheibe) entfernen und den Punsch heiß servieren.
Φτιάχνουμε το τσάι σύμφωνα με τις οδηγίες (φακελάκια) σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τους χυμούς και όλα τα αρωματικά. Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά να τραβήξουνε χωρίς να βράζει το μίγμα. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε την ζάχαρη και το αφήνουμε πάλι σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να αφήσουμε να βράσει. Μετά από 15 λεπτά βγάζουμε από μέσα τα αρωματικά και σερβίρουμε το ζεστό ποτό.
Tipp
Er schmeckt aber auch kalt und lässt sich in der Mikrowelle gut wieder erhitzen. Für die "Großen" einfach einen Schuss Rum mit in die Tasse geben. 
Το ποτό αυτό μπορούμε να το πιούμε και κρύο ή να το ζεστάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Οι "μεγάλοι" μπορούν να προσθέσουν στο ποτήρι τους λίγο ρούμι ή αλλο αλκοολούχο ποτό.

Τraditioneller Glühwein für Erwachsene (Παραδοσιακό ποτό "Glühwein"για ενήλικες)  

Portionen: 6-8  (ποτήρια 6-8)
 Zutaten:
1 Liter  Rotwein oder Weißwein (1 λίτρο κόκκινο ή λευκό κρασί)
1/2 Liter Wasser (1/2 λίτρο νερό)
5 Nelken (5 γαρίφαλλα)
1 Zimtstange (1 ξυλαράκι κανέλας)
3-5 Esslöffel Zucker (3-5 κουταλιές ζάχαρη)
1 Orange(Orangenscheiben) (1 πορτοκάλι σε φέτες)

Zubereitung:

Wein mit Wasser und Gewürzen, Orangenscheiben und Zucker (nach Geschmack) kurz aufkochen (ca.15 Minuten) und etwas ziehen lassen. 
Το κρασί με το νερό και όλα τα αρωματικά καθώς και όση ζάχαρη θέλουμε βράζουνε, για περίπου 15 λεπτά, σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να τραβήξουνε τα αρώματά τους.
Tipp
Wenn Sie den Glühwein nicht so stark mögen, geben Sie etwas mehr Wasser dazu.
Αν δε θέλουμε να είναι πολύ δυνατό προσθέτουμε περισσότερο νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

„Deutschsprachige Kultur vom 19. Jahrhundert bis heute“

1ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός της ΠΕΚΑΓΕΠΕ “Kinder kreativ” για δημιουργία αφίσας με θέμα: „Deutschsprachige Kultur vom 19. Jahrh...